Col·laboradors del Tast Solidari (Part 2)



Com ja sabeu el pròxim 15 de febrer a les 19.00 h fem el nostre primer tast solidari de cerveses artesanes catalanes, no dubteu en apuntar-vos.

Avui us presentem el nostre segon col·laborador, a qui volem agrair la seva generositat i disposició- es tracta de "Can Bech" que participa en el nostre tast solidari amb les seves cerveses Keks.

Cerveses KEKS és el fruit de la fusió, les ganes i l’empenta de dos amics, un de l’Empordà i l’altre de La Garrotxa, amants de les petites coses i dels grans projectes. Un d’aquests somnis és la recuperació de varietats perdudes de plantes, fruites i cereals que els nostres avantpassats plantaven en aquestes terres: fajol, blat de moro del queixal, poma Eugènia, entre d’altres...

D’aquests somnis neix una realitat: les cerveses KEKS. Cerveses singulars, artesanes, sense pasteuritzar ni filtrar, amb tots els aromes i sabors que ens regalen aquests ingredients que encara avui cultiven i treballen d’una forma totalment manual un grapat de persones que s’estimen aquests fruits que dóna la terra i el territori català.

Dissenyades per en Gerard Bech i en Pep Nogué, KEKS és quelcom més que una marca de cervesa. És una il·lusió, un sentiment, una mirada cap a un futur sostenible i una divulgació del nostre patrimoni gastroalimentari. Amb més d'una desena de varietats en el seu original catàleg us destaquem dues de les seves singulars cerveses, són dues escollides pel nostre tast:



Keks de fajol
Els nostres inicis. Cervesa d’alta fermentació, poc llupolitzada, amb una bona presència aromàtica pel fajol conreat a la Garrotxa, no maltejat, que li dóna el seu toc dolcenc i farinós, i que alhora, al no estar clarificada, ens provoca la terbolesa i els sediments típics d’una cervesa elaborada artesanalment. El celiandre i la pela de taronja li donen el toc gustatiu que ens ajuda a ampliar el ventall de gustos i aromes que ja de per si tenen les Ales. Ideal per maridar amb escabetxos i carns blanques.

Keks la Brava novetat!!!
Cervesa d’alta fermentació. La presència d’un cereal com el gra d’arròs, conreat i mimat per l’Albert Grassot a Pals, a la Costa Brava, no és un miratge sinó un intent d’elaborar una cervesa amb una estructura delicada, un gra de carbònic subtil i un sabor peculiar. Una cervesa rossa, amb tots els aromes dels cereals, pell de taronja, celiandre, ginebró i safrà de Jiloca. Excel·lent per combinar amb les tapes més mediterrànies com els calamars a la romana, les navalles a la planxa, escopinyes, sonsos fregits o les clàssiques patates braves.


PD: No deixeu de tastar les melmelades de Can Bech, s'estan convertint en un habitual en els avituallaments de l'equip! La de tomata amb un bon formatge senzillament espectacular...


This entry was posted on dilluns, 10 de febrer del 2014. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply